ООН: мировые цены на продукты растут самыми быстрыми темпами за последние 10 лет

Обговорення подій які трапились в Україні
OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Re: ООН: мировые цены на продукты растут самыми быстрыми темпами за последние 10 лет

Повідомлення OlegLOA » 05 вересня 2021, 21:26

Master писав:
05 вересня 2021, 20:43
Ты уже выбрал для себя политсилу за которую проголосуешь?
Вот у них потом спросишь лего ли это.
Все что им нужно для себя - они изменяют быстро и легко
А вот для страны и для народа - это очень тяжело...

Т.е. судя по твоим словам, власть зе для тебя сделала все что обещала... или все что ты от них хотел...
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2816 разів
Подякували: 2872 рази

Re: ООН: мировые цены на продукты растут самыми быстрыми темпами за последние 10 лет

Повідомлення Master » 05 вересня 2021, 21:51

OlegLOA писав:
05 вересня 2021, 21:26
Все что им нужно для себя - они изменяют быстро и легко
А вот для страны и для народа - это очень тяжело...

Т.е. судя по твоим словам, власть зе для тебя сделала все что обещала... или все что ты от них хотел...
Лично меня пока устраивает.
Не знаю что она тебе обещала..
Мне хуже точно не стало.
Так с какой радости или грусти я по твоему должен на неё гнать?
Я больше на себя рассчитываю, а не на власть.
Мне нормально.
Тенденции к улучшению я тоже вижу.
Почему кого-то коробит и трясёт от того, что мне стало лучше???
Но ты так и не ответил про свою альтернативу.

Предлагай.
Вот же тему для этого создал.
А ты тут офтопишь.
viewtopic.php?f=64&t=66637
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 14 вересня 2021, 14:47

немного не про продукты, но про цены на них влияющие.
и не у нас ...
(для общей информации)

В Іспанії оголосили термінові заходи для зниження рекордно високих цін на електроенергію

Уряд Іспанії оголосив про термінове зниження податків на електроенергію в спробі покласти край політичній кризі, пов'язаній з цінами на електроенергію, після того, як в країні були зафіксовані найвищі ціни в Європі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Times.

Прем'єр-міністр Педро Санчес також оголосив про обмеження цін на газ і пообіцяв перенаправляти прибуток енергетичних компаній, щоб знизити ціни на електроенергію.

Лідер соціалістів Санчес сказав, що неприпустимо, щоб енергетичні компанії отримували прибуток від більш високих ринкових цін на електроенергію.

"Ми збираємося забрати той екстраординарний прибуток, який отримують енергетичні компанії ... і ми збираємося передати його споживачам", - сказав він.

Спеціальний податок на електроенергію також знизиться з 5,1% до 0,5%.

За словами прем'єра, ці заходи скоротять державні доходи в цьому році приблизно на 1,4 мільярда євро, а 650 мільйонів євро будуть відняті з прибутку енергетичних компаній і перенаправлені споживачам.

"Є енергетичні компанії, які прямо зараз отримують величезні прибутки. Для мене це неприйнятно, тому що це прибуток, що отримується від завищених цін на енергоносії. Ми взяли на себе тверде зобов'язання, що всі громадяни будуть платити ті ж рахунки за електрику в цьому році, що і в 2018 році", - додав він.

Минулого місяця ціна на електроенергію в Іспанії була на 7,8% вище, ніж в липні, і на 34,9% вище, ніж в серпні минулого року.

Уряд заявив, що підвищення цін пов'язане з високим попитом, зростанням цін на імпортний газ, необхідний для задоволення енергетичних потреб Іспанії, і збільшенням вартості вуглецевих сертифікатів, які дають компаніям право виділяти вуглекислий газ.

В уряді росли розбіжності з цього приводу. Лідери партнера соціалістів по коаліції, ліві Podemos, наполягали на обмеженні цін.

В Іспанії роздрібні ціни на електроенергію тісно пов'язані з оптовим ринком електроенергії країни, який залежить від імпорту, і багато споживачів платять змінні, а не фіксовані тарифи. За даними ринкового оператора OMIE, спотові ціни на електроенергію, які становлять близько третини рахунків споживачів за електроенергію, побили рекорди за кілька тижнів, досягнувши в понеділок рекордного рівня в 154,16 євро за мегават-годину.

Думаю, что и в других странах ЕС тоже ситуация аналогичная.

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 06 грудня 2021, 14:32

Мировые цены на продовольствие побили десятилетний рекорд
5 ноября 2021
Мировые цены на продовольствие достигли наиболее высокой отметки за последние 10 лет, сообщила Продовольственная и сельскохозяйственная организация ООН (FAO).

За последний год цены на продукты питания выросли на 30%, стоимость растительного масла также достигла рекордного уровня после роста почти на 10% в октябре.

По данным ООН, повышению цен на продовольствие способствует ряд факторов, включая сбои в поставках, высокие цены на сырьевые товары, закрытие заводов и политическая напряженность.

По сравнению с прошлым годом цены на зерно выросли на 22%. На этот показатель прежде всего повлияло резкое подорожание пшеницы. Из-за плохого урожая у крупнейших экспортеров (Канада, Китай и Россия) цена на этот вид зерна взлетела почти на 40%.

https://www.bbc.com/russian/news-59177788

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 23 грудня 2021, 15:39

Надо же... :?

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 04 липня 2022, 14:52

Vov4ik
Поважний користувач
Дякував (ла): 260 разів
Подякували: 251 раз

Повідомлення Vov4ik » 04 липня 2022, 14:56

Master писав:
04 липня 2022, 14:52
А що у них там таке робиться, що така ситуація?....Вроді ж трублять, що скуповують нерухомість....виробництва багато....

kreativ
Легенда Форуму
Дякував (ла): 636 разів
Подякували: 1768 разів
Контактна інформація:

Повідомлення kreativ » 04 липня 2022, 15:52

Vov4ik писав:
04 липня 2022, 14:56
Вроді ж трублять, що скуповують нерухомість....
один известный тутошний криптоинвестор тоже им денег хотел занести.

KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1068 разів
Подякували: 1466 разів
Контактна інформація:

Повідомлення KVadik » 04 липня 2022, 16:51

Vov4ik писав:
04 липня 2022, 14:56
А що у них там таке робиться, що така ситуація?....Вроді ж трублять, що скуповують нерухомість....виробництва багато....
Як у всіх навколо, нафта та харчі виріслі в ціні. По харчам не можу сказати, а нафту, наскільки я пам'ятаю, Туреччина імпортує трохи менше ніж усю.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 04 липня 2022, 16:57

В Турции довольно много элеваторов, мельниц, макаронных фабрик. Подозреваю, часть зерна для этого всего они покупали у нас и у рашки. Но вообще проблемы у них начались еще до войны. Так бывает, когда диктатор у власти.

Відповісти

Повернутись до “Новини України та світу”