Допоможіть з охолодженням тв боксу
Модератор: Сулейман
- KVadik
- Доцент
- Дякував (ла): 1068 разів
- Подякували: 1466 разів
- Контактна інформація:
Re: Допоможіть з охолодженням тв боксу
Я бы взял большой радиатор. С крышки убрал бы железку. В крышке сделал отверстие для большого радиатора. Если бы этого не хватило, на радиатор сверху поставил бы вентилятор.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw
- KVadik
- Доцент
- Дякував (ла): 1068 разів
- Подякували: 1466 разів
- Контактна інформація:
Угу. Примерно так, только я бы радиатор взял больше, чтобы выступал над корпусом и отверстие в корпусе по форме радиатора.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2816 разів
- Подякували: 2871 раз
Я чет не понял ...
Это все твбоксы так надо допиливать ?
Ну вы даёте.
По идее то он и так должен работать
Или нет ?
Я конечно в них не сильно шарю..
Хз..
Может так и надо.
Но странно все это.
Это все твбоксы так надо допиливать ?
Ну вы даёте.
По идее то он и так должен работать
Или нет ?
Я конечно в них не сильно шарю..
Хз..
Может так и надо.
Но странно все это.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- MenDoza
- Зацікавлений
- Дякував (ла): 10 разів
- Подякували: 7 разів
Ви все правильно зрозуміли в ціновій категорії до 100 доларів багато боксів треба додатково охолоджувати. Хоча багато залежить від процесора й від ПО
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
Якого … я маю ходити і гуглити параметри потужності … замість того щоб дехто зацікавлений … просто відповів на просте питання ?!
…
1" Щоб це чудо працювало його треба кріпити вертикально і на стіну для максимального охолодження … .
2" Там та жуйка зверху ніякого тепла особливо і не передає тій залізяці . Так що там крім заліза інше щось ліпити і не було змісту … .
3" Радіатор дійсно замалий разів в 4 по потрібній площі … і 75+° то забагато для надійної роботи . Раджу перевірити не тільки через АЇДУ , але прямо яка температура прямо на радіаторі при цьому . Як різниця більша за 5° то систему охолодження краще таки перепакувати … . Як менше і радіатор тримається надійно то можна можна думати про допомогу чисто тому радіатору … .
4" Десь за червончик-два можна без проблем знайти додаткові радіатори замість рідного … . Але при цьому треба впевнитися чи достатньо там висоти самого чіпа і чи та висота прямого радіатора не заважатиме іншим … . Основна "жуйка" саме через те там може і стоїть .
5" Найкраще — спочатку приклеїти чисто мідний інтерфейс (пластину) , а вже до нього якийсь радіатор . Заодно перед тим треба з'ясувати чи не потрібно додаткове охолодження якимось іншим елементам і вирішити це разом вже .
…
1" Щоб це чудо працювало його треба кріпити вертикально і на стіну для максимального охолодження … .
2" Там та жуйка зверху ніякого тепла особливо і не передає тій залізяці . Так що там крім заліза інше щось ліпити і не було змісту … .
3" Радіатор дійсно замалий разів в 4 по потрібній площі … і 75+° то забагато для надійної роботи . Раджу перевірити не тільки через АЇДУ , але прямо яка температура прямо на радіаторі при цьому . Як різниця більша за 5° то систему охолодження краще таки перепакувати … . Як менше і радіатор тримається надійно то можна можна думати про допомогу чисто тому радіатору … .
4" Десь за червончик-два можна без проблем знайти додаткові радіатори замість рідного … . Але при цьому треба впевнитися чи достатньо там висоти самого чіпа і чи та висота прямого радіатора не заважатиме іншим … . Основна "жуйка" саме через те там може і стоїть .
5" Найкраще — спочатку приклеїти чисто мідний інтерфейс (пластину) , а вже до нього якийсь радіатор . Заодно перед тим треба з'ясувати чи не потрібно додаткове охолодження якимось іншим елементам і вирішити це разом вже .
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Я здивований : думав що питання вже вирішено , а очевидно що поки що ні … .
Яка саме допомога потрібна ще на зараз … ?
Яка саме допомога потрібна ще на зараз … ?
- DarhangeR
- Активіст
- Дякував (ла): 7 разів
- Подякували: 30 разів
- Контактна інформація:
Не знаю зачем так много воплей)
1. Снять предустановленный радиатор от клея (в сети есть инструкции) посадить на нормальную термопасту.
2. На крышке сделать прорезь и приколхозить вертушку от AMD процессоров ↓↓↓ 3. Подключить все через USB и будет счастье) Не будет сильно гудеть как остальные маленькие куллеры, большой ресурс + достаточно эффективный.
4. Ну и по хорошему сделать какие-то прорези по боках бокса, что бы был выброс воздуха и хоть какая-то циркуляция.
Любое пассивное охлаждение без нормального обдува/циркуляции воздуха будет неэффективно от слова совсем.
1. Снять предустановленный радиатор от клея (в сети есть инструкции) посадить на нормальную термопасту.
2. На крышке сделать прорезь и приколхозить вертушку от AMD процессоров ↓↓↓ 3. Подключить все через USB и будет счастье) Не будет сильно гудеть как остальные маленькие куллеры, большой ресурс + достаточно эффективный.
4. Ну и по хорошему сделать какие-то прорези по боках бокса, что бы был выброс воздуха и хоть какая-то циркуляция.
Любое пассивное охлаждение без нормального обдува/циркуляции воздуха будет неэффективно от слова совсем.
Востаннє редагувалось 05 січня 2020, 20:10 користувачем DarhangeR, всього редагувалось 1 раз.
- DarhangeR
- Активіст
- Дякував (ла): 7 разів
- Подякували: 30 разів
- Контактна інформація:
Что-то клеить такой себе вариант, на худой конец можно медный радиатор взять на Алике, сделать дырку сверху бокса и посадить куллер от AMD, запитать через USB и будет счастье. Даже большой медный радиатор без принудительного обдува или хорошей циркуляции воздуха в лучшем случае выиграет 2-4 градуса.TAZIT писав: ↑02 січня 2020, 17:19Якого … я маю ходити і гуглити параметри потужності … замість того щоб дехто зацікавлений … просто відповів на просте питання ?!
…
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Бачу багатьом ще невідомо що там нема куди пердолити термопасту … тому сам чіп без термоінтерфейсу , а радіатор — без будь-яких кріплень … !
Та кладіть що хочете і дуйте чим хочете … , а все упреться в теплопровідність того ж пластику … .
Тому не бачу нічого хорошого в зайвому шумі через деякий час … .
Як ТС дозволить я б зробив деякі додаткові тести і сказав точніше що можна зробити … .
Та кладіть що хочете і дуйте чим хочете … , а все упреться в теплопровідність того ж пластику … .
Тому не бачу нічого хорошого в зайвому шумі через деякий час … .
Як ТС дозволить я б зробив деякі додаткові тести і сказав точніше що можна зробити … .