Допоможіть з охолодженням тв боксу

Модератор: Сулейман

KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1068 разів
Подякували: 1466 разів
Контактна інформація:

Re: Допоможіть з охолодженням тв боксу

Повідомлення KVadik » 24 грудня 2019, 21:55

Я бы взял большой радиатор. С крышки убрал бы железку. В крышке сделал отверстие для большого радиатора. Если бы этого не хватило, на радиатор сверху поставил бы вентилятор.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw

MenDoza
Зацікавлений
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення MenDoza » 24 грудня 2019, 21:56

В ідеалі б якось так зробити. Тепло ж кудись випустити треба.

KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1068 разів
Подякували: 1466 разів
Контактна інформація:

Повідомлення KVadik » 24 грудня 2019, 22:03

MenDoza писав:
24 грудня 2019, 21:56
В ідеалі б якось так зробити. Тепло ж кудись випустити треба.
Угу. Примерно так, только я бы радиатор взял больше, чтобы выступал над корпусом и отверстие в корпусе по форме радиатора.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2816 разів
Подякували: 2871 раз

Повідомлення Master » 24 грудня 2019, 22:17

Я чет не понял ...
Это все твбоксы так надо допиливать ?
Ну вы даёте.
По идее то он и так должен работать
Или нет ?
Я конечно в них не сильно шарю..

Хз..
Может так и надо.
Но странно все это.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

MenDoza
Зацікавлений
Дякував (ла): 10 разів
Подякували: 7 разів

Повідомлення MenDoza » 24 грудня 2019, 22:31

Master писав:
24 грудня 2019, 22:17
Я чет не понял ...
Это все твбоксы так надо допиливать ?
Ну вы даёте.
По идее то он и так должен работать
Или нет ?
Я конечно в них не сильно шарю..

Хз..
Может так и надо.
Но странно все это.
Ви все правильно зрозуміли в ціновій категорії до 100 доларів багато боксів треба додатково охолоджувати. Хоча багато залежить від процесора й від ПО

TAZIT
Доцент
Дякував (ла): 3858 разів
Подякували: 668 разів
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 02 січня 2020, 17:19

Якого … я маю ходити і гуглити параметри потужності … замість того щоб дехто зацікавлений … просто відповів на просте питання ?!

1" Щоб це чудо працювало його треба кріпити вертикально і на стіну для максимального охолодження … .
2" Там та жуйка зверху ніякого тепла особливо і не передає тій залізяці . Так що там крім заліза інше щось ліпити і не було змісту … .
3" Радіатор дійсно замалий разів в 4 по потрібній площі … і 75+° то забагато для надійної роботи . Раджу перевірити не тільки через АЇДУ , але прямо яка температура прямо на радіаторі при цьому . Як різниця більша за 5° то систему охолодження краще таки перепакувати … . Як менше і радіатор тримається надійно то можна можна думати про допомогу чисто тому радіатору … .
4" Десь за червончик-два можна без проблем знайти додаткові радіатори замість рідного … . Але при цьому треба впевнитися чи достатньо там висоти самого чіпа і чи та висота прямого радіатора не заважатиме іншим … . Основна "жуйка" саме через те там може і стоїть .
5" Найкраще — спочатку приклеїти чисто мідний інтерфейс (пластину) , а вже до нього якийсь радіатор . Заодно перед тим треба з'ясувати чи не потрібно додаткове охолодження якимось іншим елементам і вирішити це разом вже .
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!
Домик: http://forumcv.net/viewtopic.php?f=64&t=57639 ;-)

TAZIT
Доцент
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 05 січня 2020, 05:35

Я здивований : думав що питання вже вирішено , а очевидно що поки що ні … .
Яка саме допомога потрібна ще на зараз … ?
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!

DarhangeR
Активіст
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 30 разів
Контактна інформація:

Повідомлення DarhangeR » 05 січня 2020, 20:04

Не знаю зачем так много воплей)
1. Снять предустановленный радиатор от клея (в сети есть инструкции) посадить на нормальную термопасту.
2. На крышке сделать прорезь и приколхозить вертушку от AMD процессоров ↓↓↓
ventilyator-dlya-processora-amd-a8-9600.jpg
3. Подключить все через USB и будет счастье) Не будет сильно гудеть как остальные маленькие куллеры, большой ресурс + достаточно эффективный.
4. Ну и по хорошему сделать какие-то прорези по боках бокса, что бы был выброс воздуха и хоть какая-то циркуляция.

Любое пассивное охлаждение без нормального обдува/циркуляции воздуха будет неэффективно от слова совсем.
Востаннє редагувалось 05 січня 2020, 20:10 користувачем DarhangeR, всього редагувалось 1 раз.
Зображення

Зображення

DarhangeR
Активіст
Дякував (ла): 7 разів
Подякували: 30 разів
Контактна інформація:

Повідомлення DarhangeR » 05 січня 2020, 20:08

TAZIT писав:
02 січня 2020, 17:19
Якого … я маю ходити і гуглити параметри потужності … замість того щоб дехто зацікавлений … просто відповів на просте питання ?!

1" Щоб це чудо працювало його треба кріпити вертикально і на стіну для максимального охолодження … .
2" Там та жуйка зверху ніякого тепла особливо і не передає тій залізяці . Так що там крім заліза інше щось ліпити і не було змісту … .
3" Радіатор дійсно замалий разів в 4 по потрібній площі … і 75+° то забагато для надійної роботи . Раджу перевірити не тільки через АЇДУ , але прямо яка температура прямо на радіаторі при цьому . Як різниця більша за 5° то систему охолодження краще таки перепакувати … . Як менше і радіатор тримається надійно то можна можна думати про допомогу чисто тому радіатору … .
4" Десь за червончик-два можна без проблем знайти додаткові радіатори замість рідного … . Але при цьому треба впевнитися чи достатньо там висоти самого чіпа і чи та висота прямого радіатора не заважатиме іншим … . Основна "жуйка" саме через те там може і стоїть .
5" Найкраще — спочатку приклеїти чисто мідний інтерфейс (пластину) , а вже до нього якийсь радіатор . Заодно перед тим треба з'ясувати чи не потрібно додаткове охолодження якимось іншим елементам і вирішити це разом вже .
Что-то клеить такой себе вариант, на худой конец можно медный радиатор взять на Алике, сделать дырку сверху бокса и посадить куллер от AMD, запитать через USB и будет счастье. Даже большой медный радиатор без принудительного обдува или хорошей циркуляции воздуха в лучшем случае выиграет 2-4 градуса.
Зображення

Зображення

TAZIT
Доцент
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 05 січня 2020, 22:44

Бачу багатьом ще невідомо що там нема куди пердолити термопасту … тому сам чіп без термоінтерфейсу , а радіатор — без будь-яких кріплень … !
Та кладіть що хочете і дуйте чим хочете … , а все упреться в теплопровідність того ж пластику … .
Тому не бачу нічого хорошого в зайвому шумі через деякий час … .
Як ТС дозволить я б зробив деякі додаткові тести і сказав точніше що можна зробити … .

Закрито

Повернутись до “Компьютерна техніка”