Замена свечей накала

wasp
Новачок

Замена свечей накала

Повідомлення wasp » 31 січня 2014, 10:12

Нужен человек на завтра, который за вознаграждение может приехать и заменить свечи накала.
Синопсис: автомобиль во дворе, частный сектор, мотор 6-тицилиндровый, OM603.91212060452, аккумулятор в порядке, топливо зимнее, стартер вращает.

Tyrex7
Експерт
Дякував (ла): 179 разів
Подякували: 173 рази

Re: Замена свечей накала

Повідомлення Tyrex7 » 31 січня 2014, 11:01

wasp писав:Нужен человек на завтра, который за вознаграждение может приехать и заменить свечи накала.
Синопсис: автомобиль во дворе, частный сектор, мотор 6-тицилиндровый, OM603.91212060452, аккумулятор в порядке, топливо зимнее, стартер вращает.
Краще загрій трішки двигун і все таки заведи та заїдь на сервіс. На вулиці це просто ППЦь в таку погоду міняти. Позаминулої зими, в аналогічну погоду допомагав куму на вулиці в БМВ свічки міняти. Задубіли обидва. Я вчора на своїй заїхав на сервіс і замінив.
Si vis pacem, para bellum

Страшні московські воші, а ще страшніші українські гниди
Симон Петлюра

wasp
Новачок

Повідомлення wasp » 31 січня 2014, 11:18

Tyrex7 писав: Краще загрій трішки двигун і все таки заведи та заїдь на сервіс. На вулиці це просто ППЦь в таку погоду міняти. Позаминулої зими, в аналогічну погоду допомагав куму на вулиці в БМВ свічки міняти. Задубіли обидва. Я вчора на своїй заїхав на сервіс і замінив.
Як загріти: відро окропу вилити на двигун?( Не думаю, що це позитивно вплине(

Tyrex7
Експерт

Повідомлення Tyrex7 » 31 січня 2014, 11:51

Як варіант дуйку під капот, зверху прикрити якимись одіялами чи ще чимось. Хвилин 20 повинно би вистачити. А потім заводити. Може допоможе. А водичку би не радив.

Симон Петлюра

wasp
Новачок

Повідомлення wasp » 31 січня 2014, 11:55

Tyrex7 писав: Я вчора на своїй заїхав на сервіс і замінив.
Будь ласка, дай координати сервісу, сподіватимусь, що таки відігрію мотора//

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 31 січня 2014, 12:19

Перед поїздкою залийте свічку чимось типа ВДшки, щоб поки доїдете воно трішки розмочило відкладення і свічка не зламалась. Я собі заливав рідким ключем від Лікві Моллі (аналог ВД, але з присадками), катався тиждень, потім знову заливав, нагрівав двигун і тоді відкручував динамометром. На холодну викручувати не варто, шанси обломати дуже зростають. Також якщо катались довго на згорівшій свічці, то шанси що вона закоксувалась і обломається дуже високі.
Замінити можна на Форум авто, там же якщо не дай БОГ обломиться можна висверлити без знімання голови.

До речі а свічка показує обрив?

От почитайте що пишуть за заміну свічок на мерсовському форумі
http://mercedes-club.org/forum/index.ph ... 1050143791
http://mercedes-club.org/forum/index.ph ... 0%BB%D0%B0
http://mercedes-club.org/forum/index.ph ... 0%BB%D0%B0
Десь була тема і про 124, але я поки не знайшов. Пошукайте самі.
Востаннє редагувалось 31 січня 2014, 12:24 користувачем electron, всього редагувалось 2 разів.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Tyrex7
Експерт

Повідомлення Tyrex7 » 31 січня 2014, 12:36

Я до речі перед поїздкою на заміну, десь за добу ВДшкою залив. Свічки перевірив. Одна була в обриві. А інші могли й не догрівати. Перевірити можна було б викрутивши їх. Я цього не робив. Просто замінив всі разом.

Симон Петлюра

wasp
Новачок

Повідомлення wasp » 31 січня 2014, 13:01

electron писав:До речі а свічка показує обрив?
Одна свеча "пыхтела" еще с лета:( Вчера при -15 легко завел, а сегодня утром (аккум был в тепле всю ночь) - ни в какую :( подозрение только на свечи

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 31 січня 2014, 14:16

А Ви її прозвонювали тестером? Там або обрив, або коротун на корпус може бути, коротун не викручуючи тяжко визначити, а от обрив на раз. На приборці показує несправність свічок? Окрім свічок може бути реле яке їх втикає. Міг один з запобіжників в реле вилетіти і свічка не включається.
АКБ якщо він вже знятий і в квартирі, то я б підзарядив за ніч. Щоб бути впевненим на всі 100% Також варто під час того як маслає стартер поміряти напругу, цілком може просідати під навантаженням. В мене таке було в минулому році. Зняв зарядив АКБ і катався два роки, зараз знову барахлить трішки (напруга занижена), але то вже точно кирдик йому.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

wasp
Новачок

Повідомлення wasp » 31 січня 2014, 15:57

electron писав:А Ви її прозвонювали тестером?
Там або обрив, або коротун на корпус може бути, коротун не викручуючи тяжко визначити, а от обрив на раз. На приборці показує несправність свічок? Окрім свічок може бути реле яке їх втикає. Міг один з запобіжників в реле вилетіти і свічка не включається.
АКБ якщо він вже знятий і в квартирі, то я б підзарядив за ніч. Щоб бути впевненим на всі 100% Також варто під час того як маслає стартер поміряти напругу, цілком може просідати під навантаженням. В мене таке було в минулому році. Зняв зарядив АКБ і катався два роки, зараз знову барахлить трішки (напруга занижена), але то вже точно кирдик йому.
Я із фізикою не дружу і як працює тестер я не втикаю, а вчити ази електроніки не маю жодного бажання. Але вчора ввечері завів без проблем. Не думаю, що за декілька годин могла вилетіти релюшка. Напевне, якщо ніхто не відгукнеться, то вже чекатиму хоч якогось потепління...

Закрито

Повернутись до “Авто та все що з ними пов’язано”