Nero писав:
Вот сама суть. Сейчас полиция составляет постановления, а не протоколы.
Это ты из личного опыта утверждаешь? Меня не останавливали ни разу новые полицейские, так что не понятно, что именно они пишут.
Есть еще указ "Наказ
Міністерства внутрішніх
справ України
07.11.2015 № 1395"
4. У разі виявлення правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, розгляд якого віднесено до компетенції Національної поліції України, поліцейський виносить постанову у справі про адміністративне правопорушення без складання відповідного протоколу.
Постанова виноситься у разі виявлення адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, передбачених статтями 80 і 81 (в частині перевищення нормативів вмісту забруднюючих речовин у відпрацьованих газах транспортних засобів), частинами першою, другою, третьою, п’ятою і шостою статті 121, статтями 121-1, 121-2, частинами першою, другою і третьою статті 122, частиною першою статті 123, статтею 124-1, статтями 125, 126, частинами першою, другою і третьою статті 127, статтями 128, 129, статтею 132-1, частинами шостою і одинадцятою статті 133-1, частинами першою, другою і третьою статті 140 КУпАП.
То есть технически это примерно так должно происходить:
- покажите страховку
- не имеете права
- отказываетесь?
- не имеете права, не буду показывать
- ок, выношу постановление по 126 статье, на основании внутреннего приказа, штраф 25-50 минимумов (425 - 850 грн).
- не согласен, буду оспаривать в суде, указ меньше закона и т. д. т. п.
- не вопрос, суд разберется
и на этом этапе разошлись
О чем они дискутируют по часу - вот загадка.