Як привчити дітей щоб допомагали з хатньою роботою

Вільне спілкування
jusika
Новачок
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 3 рази

Як привчити дітей щоб допомагали з хатньою роботою

Повідомлення jusika » 05 травня 2020, 16:31

Ваші діти допомагають вам дома щось робити? Якщо так, то яким чином ви їх привчили до цього або :-D змусили?

TAZIT
Доцент
Дякував (ла): 3858 разів
Подякували: 668 разів
Контактна інформація:

Re: Як привчити дітей щоб допомагали з хатньою роботою

Повідомлення TAZIT » 05 травня 2020, 18:18

Змусити — неможливо … .

Так само як вiрити в щирiсть ботiв …
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!
Домик: http://forumcv.net/viewtopic.php?f=64&t=57639 ;-)

ЖаннаЖанна
Досвідчений
Дякував (ла): 660 разів
Подякували: 174 рази

Повідомлення ЖаннаЖанна » 05 травня 2020, 19:03

Млин, даже не могу вспомнить как это получилось...
Сынуле сейчас 22, убирает в комнатах, пылесосит, подметает, моет посуду, чистит ванную комнату, стирка и глажка своих вещей это само собой.

TAZIT
Доцент
Дякував (ла): 3858 разів
Подякували: 668 разів
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 05 травня 2020, 19:16

Если сыну 22 … то на аватаре похоже дочка … ?
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!
Домик: http://forumcv.net/viewtopic.php?f=64&t=57639 ;-)

sashanson
Досвідчений
Дякував (ла): 92 рази
Подякували: 38 разів

Повідомлення sashanson » 05 травня 2020, 21:23

Це потрібно робити з дитинства.
Наприклад взяти дитині тваринку: хомяка, морську свинку, мишок, попугая, котика, собаку. (в залежності від віку)
При цьому домовитись що вони за ними слідкують, прибирають, готують їм їсти, вигулюють.
Вони в малому віці привчаються не тільки відповідальності за життя тваринки, а привчаються ціниту дружбу та любов тварин.

Крім тварин, дітям необхідно читати повчальні казки про лінивих дітей.
Мої діти після цих казок самі потім почали помагати по хаті,(пилисосити, прибирати, підмітати.)

Обовязково віддати дитину в якийсь гурток:
- малювання(привчає до порядку, чистоти та ) розвиває творчі навики
- танці, карате, бокс та інше (привчає до витривалості, сили і поваги)
- технічні гуртки (логіка, аналіз, память)

І постійно заохочувати їх, приклад:
Якщо діти приберуть то отримають планшет або телефон на годину.
Помиють посуду, (солодощі: морозиво, шоклад, цукерки)
Зроблять уроки - телевізор або компьютер.
Якщо постійно будуть помагати по хаті то отримають винагороду (кінотеарт, піцерія, поїздки до озера, моря)

Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Повідомлення Дерзкий » 05 травня 2020, 21:29

ЖаннаЖанна писав:
05 травня 2020, 19:03
Млин, даже не могу вспомнить как это получилось...
Сынуле сейчас 22, убирает в комнатах, пылесосит, подметает, моет посуду, чистит ванную комнату, стирка и глажка своих вещей это само собой.
Сколько вы ему платите за это?
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

ЖаннаЖанна
Досвідчений
Дякував (ла): 660 разів
Подякували: 174 рази

Повідомлення ЖаннаЖанна » 05 травня 2020, 21:46

Дерзкий писав:
05 травня 2020, 21:29
Сколько вы ему платите за это?
Деньги давали в детстве на школьные обеды и на ДР, плюс коляда и маланка. Так до 4 класса накопил на свой первый хороший компьютер. Сейчас отдает часть своей ЗП на нужды дома, плюс оплачивает комуналку.

jusika
Новачок
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 3 рази

Повідомлення jusika » 06 травня 2020, 11:42

sashanson писав:
05 травня 2020, 21:23
Це потрібно робити з дитинства.
І постійно заохочувати їх, приклад:
Якщо постійно будуть помагати по хаті то отримають винагороду (кінотеарт, піцерія, поїздки до озера, моря)
У мене двоє: доньці - 10, сину - 5. У нас є рибки і кіт. На гуртки діти ходять: англ, малювання, футбол, танці, компьютер. Я стосовно заохочення, чесно кажучи не дуже цьому довіряла, тому що спиралася лише на свій досвід. Мене не потрібно було заохочувати. Я з старшим братом прибирала дома кожного дня, тому що Батьки працювали, додому приходили ввечері, і ми хотіли допомогти їм. Ось і прибирали, а потім як я підросла, то їсти почала варити.
Я теж працюю, правда дома, але все ж таки працюю з 9-18 повний робочий день. А діти всеодно не бажають допомагати. Ну вони звичайно допомагають, але для цього потрібно 100 раз попросити, а то і накричати, щоб просто прибрали за собою, бо няньок і прибиральниць немає. Мені це дуже набридло, І ось шукаю яким би чином виховати у них бажання прибирати хочаб після себе: іграшки, на столі порядко наводити і таке ін. Ну можна ж робити те, що вони можуть.
Нічого дієвого я для себе не знайшла, а подруга порадила мені прививати їм бажання допомагати через гру, через заохочення - те про що ви кажете!! Вона зараз сама це практикує і каже, що є результат. І діти прибирають без крику, нагадування і прохання. І до того ж дітям теж це подобається. Чесно кажучи я не дуже вірила в це, але коли розпитала дітей про гру, то зрозуміла, що їм дійсно подобається. Вони з такою захопленням, радістю розповідали хто що робить і скільки за це отримує, і скільки їм ще потрібно набрати баллів, щоб отримати свій бажаний подарунок. а особливо про те,
хто скільки разів був королем квартири :-D . Це у них теж заохочення щонеділі, щоб не забували про свої обов'язки.
Там щонеділі йде підрахунок балів і переможець отримує можливість керувати родиною 1 день. Король може вибрати що будуть їсти, чим займатися, які фільми мультики дивитися, ну щось таке. А коли наберуть необхідну кількість балів, то отримують свій подарунок, який забажали.
І ви тепер кажете, що через заохочення можна. ПРосто я багато від своєї мами і свекрухи чула, що це не той спосіб.

Дякую, ви мені дуже допомогли!

kind
Забанен навсегда
Дякував (ла): 1508 разів
Подякували: 2136 разів

Повідомлення kind » 06 травня 2020, 11:53

Мб всё приходит с возрастом(понимание,умение) а из под палки только ерунда получается.
Зображення

zepellin
Експерт
Дякував (ла): 375 разів
Подякували: 791 раз

Повідомлення zepellin » 06 травня 2020, 14:44

Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
phpBB [video]

Відповісти

Повернутись до “Балачки”