Соціальний експеримент - "Діти і алкоголь"

Відповісти

А що зробили б Ви в цій ситуації?

1.Підійшов, забрав пляшки і пояснив би їм,що пити шкідливо.
3
27%
2. Підійшов ,вияснив де вони навчаються чи живуть і вже вів би розмову з вчителями чи батьками.
1
9%
3. Пройшов повз. В них є батьки, вони і повинні займатися їх вихованням, а не я.
6
55%
4.Свій варіант (опишіть)
1
9%

Всього голосів: 11

oberig
Модератор
Дякував (ла): 181 раз
Подякували: 110 разів

Соціальний експеримент - "Діти і алкоголь"

Повідомлення oberig » 16 березня 2015, 16:54

Ще один експеримент вже знайомого більшості проекту "Начни с себя"
У Чернівцях провели черговий соціальний експеримент
Активісти провели черговий соціальний експеримент у Чернівцях, результати якого зафіксували на відео і виклали на YouTube. Цього разу ініціатори проекту вирішили з'ясувати, як чернівчани ставляться до розпиття дітьмя алкогольних напоїв.
У експерименті взяли участь троє дітей, котрі на центральних вулицях міста "розпивали пиво" (сік у пляшках з-під пива).
За 1 годину зйомки дітьми зацікавилилися тільки 10 перехожих чернівчан.
Як показав соціальний експеримент, всі люди, котрі проходили і бачили, що діти розпивають алкогольні напої проявили байдужість, а це понад 95%.
phpBB [video]
Востаннє редагувалось 16 березня 2015, 17:09 користувачем oberig, всього редагувалось 1 раз.

eclipsoid
Досвідчений
Дякував (ла): 2 рази

Re: Соціальний експеримент - "Діти і алкоголь"

Повідомлення eclipsoid » 16 березня 2015, 17:08

Вы знаете :) Этот опросник.. Он как бы идет вразрез праву.
В нашей стране есть 2 варианта: как поступить правильно и как поступить по закону. Забрать бутылки - не имею права - их собственность. Выяснение где учатся и т.д. - вторжение в личное пространство - Стаття 182.Порушення недоторканності приватного життя. Третий ваш вариант - тоже не вариант ибо у меня есть гражданская позиция и я не могу не вмешаться. Поэтому остается 4-й вариант - нам тут нужен юрист который расскажет что нужно делать в такой ситуации...

oberig
Модератор

Повідомлення oberig » 16 березня 2015, 17:34

eclipsoid писав:Вы знаете :) Этот опросник.. Он как бы идет вразрез праву.
В нашей стране есть 2 варианта: как поступить правильно и как поступить по закону. Забрать бутылки - не имею права - их собственность. Выяснение где учатся и т.д. - вторжение в личное пространство - Стаття 182.Порушення недоторканності приватного життя. Третий ваш вариант - тоже не вариант ибо у меня есть гражданская позиция и я не могу не вмешаться. Поэтому остается 4-й вариант - нам тут нужен юрист который расскажет что нужно делать в такой ситуации...
отже : бачимо погану ситуацію - дзвонимо юристу і вже тоді щось робимо? :?
приклад :а якщо людині стало погано знепритомніла на вулиці, значить взяти його телефон,щоб зв"язатися з рідними не варто,бо ти будеш крадієм в такому випадку? В подруги малий хворий діабетом, в кишені завжди спец.записка з дозою інсуліну і шматком цукру, з його даними і контактами батьків,на випадок,якщо він раптом знепритомніє десь, значить до нього в кишеню не лізти?- чекати.... дивно

п.с. Якщо діти випивають,а вони це роблять,щоб здаватися крутими перед однолітками, їм до лампочки Ваші пояснення. Ви заберете пляшку викинете,вони підуть і куплять знову іншу, от тут питання до тих хто продає дітям спиртне і з ними треба виясняти ситуацію і наказувати !

eclipsoid
Досвідчений

Повідомлення eclipsoid » 16 березня 2015, 17:42

oberig писав:отже : бачимо погану ситуацію - дзвонимо юристу і вже тоді щось робимо? :?!
Не, вы меня невнимательно читали. Я ж написал, что у меня есть гражданская позиция и я в этой ситуации заберу пиво, а в другой вызову скорую или ментов (что уже делал неоднократно). Меня интересует именно правовое поле. Что любой гражданин имеет право сделать в данной ситуации?
Вы попали на мажоров, отобрали пиво, на следующий день окажется что папка-прокурор дал сыну ремня (в лучшем случае) дома и все, а на вас завели уголовку за домогательство и окажется, что дети пили живчик...

И в догонку..
дзвонимо юристу і вже тоді щось робимо?
вот проблема! всей страны! практически никто не знает своих прав и как их отстаивать! *Ganba*

alleks
Досвідчений

Повідомлення alleks » 16 березня 2015, 17:59

Вообще по закону распивать алкогольные и слабоалгогольные напитки в общественных местах запрещенно!
И за расписания штрафуют и могут забрать для выяснения
РАСПИТИЕ ПИВА, АЛКОГОЛЬНЫХ, СЛАБОАЛКОГОЛЬНЫХ НАПИТКОВ В ЗАПРЕЩЕННЫХ ЗАКОНОМ МЕСТАХ ИЛИ ПОЯВЛЕНИЕ В ОБЩЕСТВЕННЫХ МЕСТАХ В ПЬЯНОМ ВИДЕ - СТАТЬЯ 178 http://pravo-ukraine.org.ua/resyrsi/kz/ ... statya-178
Смело вызывайте милицию,
Как ты заботишься о своих родителях , так и твои дети будут заботиться о тебе!

eclipsoid
Досвідчений

Повідомлення eclipsoid » 16 березня 2015, 18:13

alleks писав:РАСПИТИЕ ПИВА, АЛКОГОЛЬНЫХ, СЛАБОАЛКОГОЛЬНЫХ НАПИТКОВ В ЗАПРЕЩЕННЫХ ЗАКОНОМ МЕСТАХ ИЛИ ПОЯВЛЕНИЕ В ОБЩЕСТВЕННЫХ МЕСТАХ В ПЬЯНОМ ВИДЕ - СТАТЬЯ 178
Смело вызывайте милицию,
Статтею 12 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку, проте варто пам’ятати про частину третю статті 184 цього кодексу, згідно якої вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено цим Кодексом, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян....

А им по 11-12... как тут быть?
Ваша статья из Криминального кодекса неприменима. Ибо криминальная ответственность тоже начинается с 16.

СТАТЬЯ 22. ВОЗРАСТ, С КОТОРОГО МОЖЕТ НАСТУПАТЬ УГОЛОВНАЯ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ 1. Уголовной ответственности подлежат лица, которым до совершения преступления исполнилось шестнадцать лет.

oberig
Модератор

Повідомлення oberig » 16 березня 2015, 20:45

eclipsoid писав: А им по 11-12... как тут быть?.....
я так розумію Ви більш- менш розбираєтеся в правах і законах, поясніть будь-ласка, яка відповідальність у продавців алкоголю і тютюну неповнолітнім, знаю -штраф і забирають ліцензію, не знаю- це після декількох випадків чи і 1 достатньо для втрати ліцензії? а як довести незак.продаж? скарги і заяви? - боюсь у нас ще 50% "ті з тими ручкожмуться". Ловити на гарячому і розголошувати? типу, як це робить д.к. в іншій сфері.

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1235 разів
Подякували: 1312 разів

Повідомлення sergej1974007 » 16 березня 2015, 21:03

oberig писав: За 1 годину зйомки дітьми зацікавилилися тільки 10 перехожих чернівчан.
Як показав соціальний експеримент, всі люди, котрі проходили і бачили, що діти розпивають алкогольні напої проявили байдужість, а це понад 95%.
phpBB [video]
[/quote]

Отличный эксперимент.
И вижу что наши Черновицкие уже подтягиваются к хорошему уровню такого рода экспериментов.
Молодцы.
А еще сказал бы что менты тоже молодцы что не прошли мимо.Там же 2 из тех 10-ти--менты или еще какие-то органы.
пс.Да и от молодежи ожидаю еще меньшего энтузиазма.
И исключения радуют.
пс.Когда он на Кобылянской сидели--рассматривал прохожих--не шел ли и я там где-то?
ппс.А с другой стороны мог просто не заметить.
А заметил--подошел бы и повнушал. :D
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Повідомлення Дерзкий » 16 березня 2015, 21:32

Серьожа бы их сразу на стадион Буковина пригласил и провёл бы им урок здорового образа жизни. :D
А вообще, все начинается с семьи. Если папа бухает пиво с друганами на лавочке, не удивляйтесь что и дети будут так делать.
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1235 разів
Подякували: 1312 разів

Повідомлення sergej1974007 » 16 березня 2015, 22:32

Дерзкий писав:Серьожа бы их сразу на стадион Буковина пригласил и провёл бы им урок здорового образа жизни. :D
А вообще, все начинается с семьи. Если папа бухает пиво с друганами на лавочке, не удивляйтесь что и дети будут так делать.
Очень правильно.
Поэтому и приглашаю в субботу на 10.00 на Буковину. :D :D :D
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!