У кого в данной ситуации преимущество если у обоих горит зеленый?

cazacioc писав: ↑04 січня 2018, 23:10Знак стоит на хмельницкого а не на Томащука.
В меня просто пару раз чуть не врезались маршрутки и троллейбус которые выезжают с томащука и поворачивают направо - они почемуто уверены что те кто выезжает с Хмельницкого должны им уступить ...
Светофор имеет преимущество перед знаками
Так то оно так - но я то двигаюсь прямо - а они поворачивают направо - логично должны они уступить. Я думаю они за 5 лет что Хмельницкого ремонтировалась привыкли что светофор не работает и им должны уступитьzepellin писав: ↑04 січня 2018, 23:32cazacioc писав: ↑04 січня 2018, 23:10Знак стоит на хмельницкого а не на Томащука.
В меня просто пару раз чуть не врезались маршрутки и троллейбус которые выезжают с томащука и поворачивают направо - они почемуто уверены что те кто выезжает с Хмельницкого должны им уступить ...
Светофор имеет преимущество перед знаками
У них тоже светофор. И тоже показывает зеленый, когда вы выезжаете с Хмельницкого. Так что, надеюсь, вы не на собственном опыте уточните, кто там неправ.
А шо хто рухається прямо тому всі мають уступати?! Перехрестя дибільне, але в даному випадку перешкода справа у тих хто виїжджає з Богдана.
А знак для чого там? Якщо світлофор не працює, то треба дивитись на знак... Відповідно з вул. Б. Хмельницького ви повинні пропустити ТЗ яке рухаеться по вул. Університетській. Якщо б знаків не було то працює "правило перешкоди справа"- рівнозначне перехрестя. Напрям Вашого руху (прямо, наліво, направо) значення не має! Тут все елементарно люди вчіть Правила Дорожнього Руху !
Тоді згідно сигналів світлофору! Знаки для встановлені для "зручності", якщо встановлена стрілка "зеленого" кольору (її встановлюють для додаткового розвантаження перехрестя), то дозволяє рух направо на "червоне світло" але без переваги! Тобто ви повинні пропустити тих хто рухається на "зелене" світло світлофору. (для прикладу з вул. Головна на вул. Університетську на Центральній площі)