Потрібна допомога

Спілкування майже без обмежень
Закрито
doctor_fcbc
Зацікавлений

Потрібна допомога

Повідомлення doctor_fcbc » 29 червня 2013, 23:06

Ніде не можу знайти точної інформації, що потрібно ( які документи, згоди батьків і тп і тд) для перетину кордону людиною у віці 17 років. Тобто наприклад, хочу поїхати з дівчиною у Білорусь з туристичною метою, що потрібно мати при собі їй, щоб її пропустили через кордон? Тобто дівчина їде без батьків.
у прес-конференції начальника управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Державної прикордонної служби України Олександр Біньковський та начальника відділу реєстраційної та паспортної роботи Микола Лукашук.
(посилання: http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/257.htm )
Сказано цитую:
Чи потрібна згода батьків для перетину державного кордону, якщо дитині виповнилося 16 років?

Після 16 років дитина має право, самостійно, без супроводу та без згоди батьків за наявності дійсних паспортних документів пересуватися не тільки територією України, але і виїжджати за кордон.

Тобто, як я розумію, що із паспортом громадянина України, вона зможе безперешкодно перетнути кордон з Білорусією? :?: :idea:

Вячеслав
Новачок
Дякував (ла): 1 раз
Подякували: 1 раз

Re: Потрібна допомога

Повідомлення Вячеслав » 29 червня 2013, 23:42

Пересікати кордон з закордонним паспортом . Його видають після 18 років , до 18 років-"Дитячий проїзний квиток"( от тут при отримані треба дозвіл батьків ).Після 16 років доручення від нотаріуса НЕ ПОТРІБНО.
Востаннє редагувалось 29 червня 2013, 23:45 користувачем Вячеслав, всього редагувалось 1 раз.

doctor_fcbc
Зацікавлений

Повідомлення doctor_fcbc » 29 червня 2013, 23:56

Вельми вдячний)

adik
Досвідчений

Повідомлення adik » 30 червня 2013, 00:44

в Белоруссию загран паспорт не нужен... можно на украинским выезжать...

Закрито

Повернутись до “Флуд и флейм”