Довідка про працевлаштування выпускника-бюджетника
Довідка про працевлаштування выпускника-бюджетника
Ситуация такова. Если кто-то из Вас студент 5 курса, или был ним в недавнем прошлом или у вас есть дети этого возраста, то ни для кого ни есть секретом тот факт, что наши ВНЗ почему то не воспринимают статью закона о трудоустройстве студентов-бюджетников. Если даже какие то вакансии всплывают, то за словами одного знакомого преподавателя за последние года еще ни один студент на такие условия не согласился.
Вся ересь заключается в следующем: чтобы получить диплом (при том красный), который я заслужил за эти 5 лет, я должен предъявить универу справочку что я работаю на госучреждение. Может это и прозвучало как самопиар, но это не так, просто здесь могу говорить об этом прямо. Половина бюджетников, которые и так поступали благодаря папеньками и маменькам этот вопрос решат благодаря наличию "связей", а что делать остальным?
Уверен что многие сталкивались с этой проблемой и как-то её решали. Дайте дельный совет, если сможете или наводку, я буду очень благодарен. Само собой я не наивный и готов оплатить любую помощь. Велкам ту Юкрейн, как говорится. В этом плане наши ВНЗ отлично готовят к реалиям укр. быта))
Вся ересь заключается в следующем: чтобы получить диплом (при том красный), который я заслужил за эти 5 лет, я должен предъявить универу справочку что я работаю на госучреждение. Может это и прозвучало как самопиар, но это не так, просто здесь могу говорить об этом прямо. Половина бюджетников, которые и так поступали благодаря папеньками и маменькам этот вопрос решат благодаря наличию "связей", а что делать остальным?
Уверен что многие сталкивались с этой проблемой и как-то её решали. Дайте дельный совет, если сможете или наводку, я буду очень благодарен. Само собой я не наивный и готов оплатить любую помощь. Велкам ту Юкрейн, как говорится. В этом плане наши ВНЗ отлично готовят к реалиям укр. быта))
Re: Довідка про працевлаштування выпускника-бюджетника
а почему именно гос? я тоже проходил это "процеДуру", сказали что не допустят к защите...сику...но надо было справку с любого места работы...а они потом подают, что это мол они такие хорошие, устроили или хз... я тогда работал без оф. трудоустройства и мне мой шеф засцал давать такую справку...там вся фишка в печатке была...можно было у любого знакомого пп-шника поставить..типа работаешь на корпорацию "рога и копыта", печать есть, малаца...я тогда "пенился" но им все пойуху...я правда на платном учился....
- Infra3Byk
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 166 разів
- Подякували: 200 разів
Задовго до випуску нас теж поставили до відома, що треба принести цю довідку. Просто так її ніхто не дає, про отримання з якогось освітнього закладу (як викладач) навіть й думати не треба (підсудне діло). Більше половини групи до останнього не приносили ( хто не міг нігде пробити, а хто просто на це забив). За тиждень-два до дипломної сам куратор зробив такі довідки.Наскільки я зрозумів, ситуація така - наверху в системі освіти всі говорять(брешуть) про 100% забезпечення випускників робочими місцями і давлять на низи, а ті в свою чергу ще нижче і так доходить до студента. Навіть якщо зробити липову довідку, і так вийде що захочуть перевірити - "а чи працює ти на тій роботі і чи відробляєш витрачені на твоє навчання, державою гроші?". Якщо захочуть - начнеться тяганина з відшкодуванням грошей за бюджетне навчання. Від цього можна відхреститися наступним чином - 4 роки вчитеся за державний кошт, а на 5-й ідете на платну основу. Ті хто на платному - на 5-му курсі не зобов'язані приносити дану довідку.
Умный в гору не пойдет(с) :)Infra3Byk писав: Від цього можна відхреститися наступним чином - 4 роки вчитеся за державний кошт, а на 5-й ідете на платну основу.
Не простіше працевлаштуватись на місяць-другий на саму погану роботу, ніж платити за рік навчання?
Сейчас требуют именно от госзаказа.Gman писав:а почему именно гос? я тоже проходил это "процеДуру", сказали что не допустят к защите...сику...но надо было справку с любого места работы...а они потом подают, что это мол они такие хорошие, устроили или хз... я тогда работал без оф. трудоустройства и мне мой шеф засцал давать такую справку...там вся фишка в печатке была...можно было у любого знакомого пп-шника поставить..типа работаешь на корпорацию "рога и копыта", печать есть, малаца...я тогда "пенился" но им все пойуху...я правда на платном учился....
повинен будеш відпрацювати три роки. Надто багато втрачати для такого важливого періоду в житті.Andliva писав:Умный в гору не пойдет(с) :)Infra3Byk писав: Від цього можна відхреститися наступним чином - 4 роки вчитеся за державний кошт, а на 5-й ідете на платну основу.
Не простіше працевлаштуватись на місяць-другий на саму погану роботу, ніж платити за рік навчання?
та якби знати за який саме термін треба відшкодовувати. Якщо лише за 5-ий курс, то може вже дійсно краще гроші віддати. В будь-якому разі, дякую за пост.Infra3Byk писав:Задовго до випуску нас теж поставили до відома, що треба принести цю довідку. Просто так її ніхто не дає, про отримання з якогось освітнього закладу (як викладач) навіть й думати не треба (підсудне діло). Більше половини групи до останнього не приносили ( хто не міг нігде пробити, а хто просто на це забив). За тиждень-два до дипломної сам куратор зробив такі довідки.Наскільки я зрозумів, ситуація така - наверху в системі освіти всі говорять(брешуть) про 100% забезпечення випускників робочими місцями і давлять на низи, а ті в свою чергу ще нижче і так доходить до студента. Навіть якщо зробити липову довідку, і так вийде що захочуть перевірити - "а чи працює ти на тій роботі і чи відробляєш витрачені на твоє навчання, державою гроші?". Якщо захочуть - начнеться тяганина з відшкодуванням грошей за бюджетне навчання. Від цього можна відхреститися наступним чином - 4 роки вчитеся за державний кошт, а на 5-й ідете на платну основу. Ті хто на платному - на 5-му курсі не зобов'язані приносити дану довідку.
Для всіх?rubaha911 писав: повинен будеш відпрацювати три роки. Надто багато втрачати для такого важливого періоду в житті.
Тоді як можна зробити липову довідку, тим більше куратор робить, якшо перевіряються і відстежуються три роки?
Востаннє редагувалось 26 лютого 2013, 19:51 користувачем Andliva, всього редагувалось 1 раз.
Я кажу лише про ЧНУ. Не можу сказати, що коїться в інших вузах. Для всіх бюджетників. Сам в магістратурі навчаюсь. Про спеціалістів не можу категорично стверджувати, але думаю ситуація аналогічна.Andliva писав:Для всіх?rubaha911 писав: повинен будеш відпрацювати три роки. Надто багато втрачати для такого важливого періоду в житті.Відстав від студ життя...)
Чи медицина?
такий підхід був завжди і завжди буде, ці довідки потрібні виключно для статистики. Ось ви наприклад вперлись/лінь і тп, систему не зламати таким чином зате буде падляна майбутнім першокурсникам... нема довідок значить на ринку вони не потрібні, а це значить менша кількість державників (яких і так мало).
Довідка не зобов'язує, в ній повинно буде тільки те що підприємство хоче вас взяти на роботу як молодого спеціаліста. Але якщо багато впиратись то дійсно можуть піти і перевірити де працюєте якщо не за спеціальністю і не офіційно то змусять відшкодувати весь період навчання на держзамовленні. Про держслужбу "бред сивой кобылы", а держпідприємств як таких у нас немає всі приватної форми власності, ну ще є комунальні :D
Так що не шукайте собі пригод на філейну частину краще за все піти в якесь глухе село і за могорич попросити написати що вони хочуть вас взяти на роботу ... ну а далі йдете собі і працюєте де бажаєте але бажано офіційно
Довідка не зобов'язує, в ній повинно буде тільки те що підприємство хоче вас взяти на роботу як молодого спеціаліста. Але якщо багато впиратись то дійсно можуть піти і перевірити де працюєте якщо не за спеціальністю і не офіційно то змусять відшкодувати весь період навчання на держзамовленні. Про держслужбу "бред сивой кобылы", а держпідприємств як таких у нас немає всі приватної форми власності, ну ще є комунальні :D
Так що не шукайте собі пригод на філейну частину краще за все піти в якесь глухе село і за могорич попросити написати що вони хочуть вас взяти на роботу ... ну а далі йдете собі і працюєте де бажаєте але бажано офіційно
Надёжный хостинг dominant.ua
промо-код Dominant Telecom UCR1EZS (1 дополнительный месяц услуги бесплатно)
промокод +10$ от DigitalOcean для новых пользователей
Bitcoin бесплатно
промо-код Dominant Telecom UCR1EZS (1 дополнительный месяц услуги бесплатно)
промокод +10$ от DigitalOcean для новых пользователей
Bitcoin бесплатно