Гильзование дымохода

Вільне спілкування
qwerty
Новачок

Гильзование дымохода

Повідомлення qwerty » 30 травня 2013, 18:50

Подскажите пожалуйста, если кто знает, куда можно обратится по даному вопросу. А то дымоход начинает осыпатся из-за кедкого конденсата, и я вычитал что необходимо гильзование трубами..За любую информацию буду благодарен.

Infra3Byk
Поважний користувач
Дякував (ла): 166 разів
Подякували: 200 разів

Re: Гильзование дымохода

Повідомлення Infra3Byk » 30 травня 2013, 19:19

Можливо помиляюся, але десь на Садовій в районі тамошнього ПТУ є\була якась контора по цьому питанню.

advanced member
Поважний користувач

Повідомлення advanced member » 30 травня 2013, 20:18

Контора Житловик! НО там цены.....
я сам гильзовал 16 метров, главное что бы труба проходила по всему дымоходу а задача это совсем не сложная - могу рассказать как делать.

qwerty
Новачок

Повідомлення qwerty » 30 травня 2013, 20:23

advanced member писав:Контора Житловик! НО там цены.....
я сам гильзовал 16 метров, главное что бы труба проходила по всему дымоходу а задача это совсем не сложная - могу рассказать как делать.
А гильзовали нержавейкой? Вот просто вычитал что ее хватает лет на 10...., еще нашел такую штуку как АЛЮКОМ (мягкий рукав продевается через дымоход, поключается компрессор и накачивается воздух, тем самым рукав надувается и заполняет пространство дымохода) пишут что более надежная штука чем нержавейка, вот только кто у нас в городе таким занимается...

advanced member
Поважний користувач

Повідомлення advanced member » 30 травня 2013, 20:27

такое у нас тоже делают, и помоему та же контора.
про нержавейку наврали - она прогорает только под воздействием высоких температур, а это метр/полтора от котла с выхлопом горячим.
у моего котла выхлоп 250 градусов но полтора метра трубы понаруже до ревизии, всегда могу заменить но за два года она просто сменила цвет на какой то серо-буро-малиновый.
нержавеющая труба тоже разная есть как по качеству так и по толщине.
мне говорили что у нас в черновцах даже делают но я брал фабричную.

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 30 травня 2013, 21:10

Якщо там є рідкий конденсат, то температура вихлопа низька, точка роси здається градусві 50. Тому при використанні АГВ чи щось такого типу проблем з димарем не буде. Сучасні імпортні котли мають значно нижчу температуру, я наприклад можу спокійно тримати руку на відстані 1 м від димоходу в котлі (на залізхній трубі), прямо на самому виході котла теж тримати можна, але трохи гаряче, не обпікає просто не приємно.
Проблема з Нержавійкою чи Алюкомом є одна, все той же конденсат, вірніше з збиранням його. Якщо робити нормально то тоді внизу має бути стік в резервуар. Наприклад в конденсаційних котлах такий стік є, але там конденсат утворюється в самому котлі. А в гільзі димаря потрібно продумати місце збору конденсату.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

advanced member
Поважний користувач

Повідомлення advanced member » 30 травня 2013, 21:20

Ну так я же написал - полтора метра до ревизии а у ревизии лейка внизу! от лейки трубку в канализацию или в емкость.
Зображення
на картинке ревизия с крышкой, но в это отверстие подключаете дымоход и весь конденсат течет вниз.

я предполагаю что вы неправильно котел эксплуатируете!! любой котел не должен работать на температурах ниже 50-60 градусов, иначе конденсат не только в дымоходе а и на рубашке котла образуется, что ускоряет его коррозию. (кроме конденсационных) для того что бы этого избежать нужно сделать простой узел подмеса - котел в малом кругу работает постоянно на 60 градусах а в большой круг через трехходовой вы подаете уже нужную температуру с помощью подачи 60 градусов и подмеса холодной обратки.
тогда конденсата не будет.
это дешевле и проще сделать чем дымоход. могу дать мастеров.
Востаннє редагувалось 30 травня 2013, 21:20 користувачем advanced member, всього редагувалось 1 раз.

Человек из СССР
Досвідчений
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 26 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Человек из СССР » 30 травня 2013, 21:42

advanced member писав:Ну так я же написал - полтора метра до ревизии а у ревизии лейка внизу! от лейки трубку в канализацию или в емкость.
Зображення
на картинке ревизия с крышкой, но в это отверстие подключаете дымоход и весь конденсат течет вниз.

я предполагаю что вы неправильно котел эксплуатируете!! любой котел не должен работать на температурах ниже 50-60 градусов, иначе конденсат не только в дымоходе а и на рубашке котла образуется, что ускоряет его коррозию. (кроме конденсационных) для того что бы этого избежать нужно сделать простой узел подмеса - котел в малом кругу работает постоянно на 60 градусах а в большой круг через трехходовой вы подаете уже нужную температуру с помощью подачи 60 градусов и подмеса холодной обратки.
Дай мастеров с теплоцентра - создай человеку гемморой! ;)
САНТЕХНИЧЕСКИЕ И СВАРОЧНЫЕ РАБОТЫ
0956899011
0963994277

Зображення
Зображення
http://svarshik.key.ua/
http://santehnik-svarschik.webprorab.com/

advanced member
Поважний користувач

Повідомлення advanced member » 30 травня 2013, 21:51

При чем здесь теплоцентр?

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 31 травня 2013, 08:58

advanced member писав:Ну так я же написал - полтора метра до ревизии а у ревизии лейка внизу! от лейки трубку в канализацию или в емкость.
Зображення

Ну почнемо з того що деякі системи з самого початку розраховані на 40 градусів. Ну і ганяти весь час котел навіть на 20 градусах не зовсім правильно в мене котел в сильні морози працює годин 12-14 в день, а при +4+8 може і 2-3 години в день працювати, тому сенс мені щоб він весь час працював? Це раз.
А два в мене двухконтурний котел, і температуру він регулює сам. Тому купувати 2 контурний і маятись фігнею з створенням 2 кіл ззовні котла, не зовсім правильно. Якщо малось на увазі підмішування для отоплення, то в мене при певних температурах ззовні котел запал.юється аж на цілих 10-30 сек, температура на котлі виставлена 60 градусів, якщо я ще й підмішувати буду то взагалі він буде працювати по суті в аварійному, запалився і погас... Тому я це питання вирішив простим недільним програматором, по програмі включається котел, нагріває до певної температури, а потім виключається, поки в квартирі не стане холодніше ніж задано, тримаю 19-20 градусів, більше немає сенсу, я не переношу взимку 25 градусів.
До речі питання з конденсатом в мене вирішено просто, під моєю квартирою в підвалі живуть люди і котел включений в той же канал що і їхня пічка, тому канал прогрівається пічкою знизу, і в теплому каналі просто немає конденсату.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Відповісти

Повернутись до “Балачки”