bandera77 писав:А тепер інші воїни світла. Наша еліта - еліта честі і гідності воїна України. Знайомтесь - морська піхота Феодосії!
bandera77 писав:Не впевнений я, що ти (просто до прикладу) перебуваючі серед інших солдатів зміг відмовитись від виконання наказу. Завжди легше бути збоку...
Ну це навряд чи хороший "отмаз" "чого я стріляв в жінок і дітей" - тому що був серед усіх інших. А ти би став стріляти в людей лише тому що був серед таких самих інших?
А хто сказав, що це рішення кожного із них, і що це взагалі їх рішення, а не командира?? Вони ж підневільні і не примають самі рішень - це ж ти сам кажеш! Ох як любимо ми вішати ярлики скоренько!! Так вони мужні і вірні присязі, вони молодці. Вони мужні до героїзму, бо інші повтікали в нашій країні.

Але починати робити з них ікону я би не став. Я взагалі противник "швидких" ікон і поклонінь невідомим людям.
bandera77 писав:Щось в тебе дуже багато неоптимізму...
знав би ти що я, хоча б на місцевому рівні, ти б так само не світився б оптимізмом. Хоча б тому, що, те як використовують наші депутати зараз ситуацію в країні і кого приводить до влади наш Правий Сектор - це просто... слово жах" навіть не передає змісту того, що там відбувається. Це настільки цинічно і підло, що не можу передати.
bandera77 писав: Якщо ти вважаєш, що гнила країна - може в цьому є і твоя частка? (без образ, звісно, і нічого особистого)
Звісно що є. Кожен з нас вкладав в цю країну те, до чого вона докотилась. А ти ввжаєш це нормальною країною, де рахують ГЕРОЯМИ міліціонера, який не стріляє в народ чи захищає людей, суддю, який примає чесне рішення, депутата, який не краде, солдата який воює як і повиненн за тебе. У нашому деформованому нашим життям сприйнятті - рятівник який спас людину з води - герой, тілоохоронець, що закрив своїм тілом клієнта-герой, солдат, що виконує присягу - герой, хірург що зробив нормальну операцію - вчинив подвиг!!!!
Ти розумієш, що ми докотились до дого, що прояв людяності чи виконання посадового обовязку сприймається як вчинок. Прояв характеру як подвиг, виконання обовязку - як героїзм. Нажаль в нашій армії, якщо не втік і не зрадив - Герой. Якщо зрадив і втік - ну то що зробиш, всі такі...

І це страшно.
От тепер можеш знову мене звинуватити, що я також причетний до цього загнивання. Може і так. Але це не міняє ситуації.