Юрий Анатолич писав:
Не думаю, что сработает. Текст постановления НБУ гласит: "1. Установити граничну суму розрахунків готівкою: фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 150 000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень."
Я думаю, что выходом МОЖЕТ? быть заключение иного договора кроме Купли-продажи (например два договора дарения квартиры и денег например).
Не думаю. Я на місці продавця нічого б не дарував поки не отримав грошей. Ну і покупцю не дуже то і цікаво давати гроші поки не має за що давати. А взаємне дарування теж не варіант, якщо потім будуть цуриси з житлом, то шанси повернути гроші стрімко наближаються до нуля. От недавно новинах показували як в людини забрали квартиру, так як 20 років тому після розлучення чоловік продав свою частину будинку, потім вона перейшла постраждалій. Так через суд оспорили типа чоловік 20 років назад не мав права нічого продавати

як результат в неї забрали квартиру, як в випадку такої схеми повернути гроші? Ризик кидка різко зростає. Пакращення в дії.
Про зниження цін від збільшення зборів, як тут сказав один "мудрець" я взагалі мовчу. Це людина заплатить грошей більше, та ще і ціну скине.
Чомусь думаю що до 1 вересня будуть старатись купити нерухомість, ті хто має гроші на руках звісно. А от потім буде застій в продажах, десь місяць-два поки все устаканиться і знайдуть як хоч частково обійти це пАкращення.