В Европе снег

Обговорення подій які трапились в Україні
electron
Постійний користувач

Re: В Европе снег

Повідомлення electron » 27 травня 2013, 11:39

Buxx писав:Інфа є, не знаю, наскільки то правда чи страшилки, та незабаром маємо шанс побачити. Власне деякі ознаки (як от цей сніг) вже наявні.
http://www.dynacon.ru/content/articles/526/
http://blyg.ru/archives/2605
http://ezotera.ariom.ru/2011/02/26/golfstrim.html
Перша стаття написана явно на замовлення, там правильні речі кажуть на неправильну тему, та ще і маразма трохи є. НА вскидку про будівництво заводу скрапленого газу в Мурманську. А на початку статті про морехідне Баренцеве море, яке замерзне без Гольфстріму, як вони тоді будуть скраплений газ доставляти? Льодоколами канали робити? А не логічніше було б завод трохи південніше збудувати, наприклад на берегу Балтійського моря? Хоча воно трохи прісніше за Баренцеве тому теж може замерзнути, але відстань яку потрібно буде пробити дещо меньша. Про мудрі висловлювання
одного з президентів, а також про те що інший причина всіх бід на Землі я взагалі промовчу, тут і так все зрозуміло...
2 стаття вже занадто радикальна і схожа на страшилку. Я не про сам факт, а темпи розвитку подій,
В 2025 году на Земле начинается резкое похолодание. За считанные дни Северный Ледовитый океан замерзает и превращается во вторую Антарктиду. После этого, толстым слоем льда покрываются: Северное, Норвежское и даже Балтийское моря. Застывает судоходный пролив Ла-Манш и даже никогда не замерзающие европейские реки: Темза и Сена.
Тому бяка по любому буде, але от масштаби і час поки розмиті.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Buxx
Поважний користувач
Дякував (ла): 21 раз
Подякували: 30 разів

Повідомлення Buxx » 27 травня 2013, 12:01

так, статті сумнівні і навіть дані по моніторингу температури гольфстріму (можна знайти в інеті) ніби показують, що з ним все ок.
але є вірогідність, що цю проблему замовчують і дані підтасовують.
особливо заставляє задуматись будівництво додаткових газопроводів на європу. чому там прогнозується ріст споживання газу? чи міг газпром так помилитись і вбухати десятки мільярдів в проекти, які не будуть працювати?

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 27 травня 2013, 17:34

Я ж не кажу що вони не правду пишуть. Просто саме ця підбірка має ті недоліки на які я вказав, явно пропагандистська перша і явна страшилка 2.
А істина вона десь поруч... Потрібно прочитати з 20-30 такого плану статей і відфільтрувати "воду", страшилки і пропаганду, от тоді буде більш точна і цілістна картина. Впевнений що клімат змінюється цього не бачить хіба що сліпий. Але от причини і можливі наслідки то і є предметом різних підтасовок в статях даного плану, не варто звинувачувати БП в знищенні Гольфстриму, розлив нафти просто різко прискорив цей процес, але Жак Ів Кусто в своїх фільмах піднімав тему знищення океанів, тому проблема значно ширша і не вийде призначити винного БП чи одну з країн. А також не вийде одній країні "врятувати" світ від замерзання. В любому варіанті докласти зусилля мають всі країни і бажано не тільки уряди, а і окремі громадяни.
Тому потрібно діяти всім згадавши гасло Грінпіс "Мисли глобально- дій локально".
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Закрито

Повернутись до “Новини України та світу”