На пенсію - у 68 років

Обговорення подій які трапились в Україні
Відповісти
Sl@vcheg
Адміністратор
Дякував (ла): 974 рази
Подякували: 1656 разів

На пенсію - у 68 років

Повідомлення Sl@vcheg » 01 червня 2013, 17:14

Якщо рекомендації науковців приймуть до уваги, то до пенсії навряд чи хтось доживе

Минули лише два роки з часу запровадження пенсійної реформи, згідно з якою пенсійний вік для жінок підняли до 60 років і зрівняли з чоловіками. Проте особливого ефекту ця реформа не дала і дірка у Пенсійному фонді суттєво не зменшилась, як прогнозували її ініціатори. Натомість, у майбутньому прогнозують чергове підвищення пенсійного віку, як для жінок, так і для чоловіків.

Днями Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України підготував аналітичну доповідь, в якій спрогнозував та обґрунтував причини підвищення пенсійного віку.

Методологія дослідження базувалась на зростанні середньої тривалості життя, середньої заробітної плати, кількості пенсіонерів тощо. Окрім того, до уваги брали досвід закордону. Мовляв, ми з нашими 60 роками маємо чи не найменший пенсійний вік в Європі та світі. Підхід спирається на теорію, згідно з якою сьогодні тривалість життя збільшується, й такий стан справ збережеться у майбутньому. Хоча ці тези досить спірні. Стан екології, неякісні продукти харчування, зростання стресів на роботі та у житті тощо нівелюють можливе продовження віку.

У документі, зокрема, йдеться "враховуючи, що процедура підвищення пенсійного року для жінок через реформу 2011 закінчиться 2016 року, однією з можливих моделей може бути така: 2025 року пенсійний вік збільшується до 64 років, а 2035 - до 68 років для обох статей".
Буковинцям про пенсію розповідатимуть листоноші

Хоча фахівці досить скептично ставляться до такого дослідження науковців.

– Спершу треба зреалізувати те, що написано в чинному законі. Це не більше ніж позиція окремої групи людей, – переконаний начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів. – Це дискусія не більше ніж на рівні вчених. Тому немає жодного програмного характеру, обґрунтування і механізмів реалізації цього.

Основним критерієм, чому з часом варто підняти пенсійний вік, є зростання середнього віку життя. Мало того, автори доповіді дійшли висновку, що у країнах ЄС немає чіткої залежності між пенсійним віком та показниками тривалості життя. Хоча вони після виходу на пенсію живуть щонайменше два десятки років, а в Україні цей показник досить сумний.

– Наразі є дані про середній вік життя за 2011 рік. Свіжіші дані будуть в середині червня, – каже начальник відділу статистики населення управління статистики області Наталія Лістархова. – Відтак середня тривалість життя чоловіків на Буковині становить 67,84 року, а жінок - 76,88 року.

Тобто в разі збільшення пенсійного віку до 68 років, принаймні чоловіки не доживатимуть навіть до власної пенсії. В Україні середня тривалість життя становить в межах 69 років. Для чоловіків цей показник становить 63 роки, а для жінок - 75 років.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2011 року набула чинності пенсійна реформа, що передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років із щорічним його збільшенням, починаючи з 1 вересня. Термін трудового стажу становить 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.
Вид и До

Я думаю что платить теперь в пенсионный фонд бессмысленно *facepalm
А в чем сила, брат?
- В правде..
- Нет, в телевизоре. Он может заставить миллионы людей поверить в то, чего нет

Comrad
Досвідчений
Дякував (ла): 47 разів
Подякували: 91 раз

Re: На пенсію - у 68 років

Повідомлення Comrad » 01 червня 2013, 17:31

когда 8 лет назад я сваливал с фирмы на вольные хлеба, мне сотрудник сказал - ты что?! а пенсия?! на что я сказал - до нее еще дожить надо. С нашими "покращувачами" я рад, что не заморачивался будущй пенсией.

tarik
Поважний користувач
Дякував (ла): 37 разів
Подякували: 63 рази
Контактна інформація:

Повідомлення tarik » 01 червня 2013, 17:52

Comrad писав:когда 8 лет назад я сваливал с фирмы на вольные хлеба, мне сотрудник сказал - ты что?! а пенсия?! на что я сказал - до нее еще дожить надо. С нашими "покращувачами" я рад, что не заморачивался будущй пенсией.
ну да, з такими розкладами можна вже не паритися, чи працюєш офіційно чи ні, чи будеш мати стаж чи не будеш... *protiv*

STREPS
Постійний користувач
Дякував (ла): 6 разів

Повідомлення STREPS » 01 червня 2013, 18:14

Sl@vcheg писав:На пенсію - у 68 років
скорее на кладбище за 10-15 лет до пенсии.

ДРУГ КРАСНОАРМЕЕЦ
Досвідчений
Дякував (ла): 10 разів

Повідомлення ДРУГ КРАСНОАРМЕЕЦ » 01 червня 2013, 23:28

Sl@vcheg писав: Мовляв, ми з нашими 60 роками маємо чи не найменший пенсійний вік в Європі та світі.
:x :evil: :twisted: за бы за такие слова расстреливал! так давайте б..ть сделаем цены на топливо и там ..на что еще у нас дешевле,газ... ху...з и возраст пенсионный! а!! и еще штрафы сделаем как в европе! за....сь б...ть тут тока с...ка у всех этих пи...лов б...ть глаза отнимает когда нужно на зарплаты их посмотреть!!! :twisted: :evil: :twisted: :x Это б...ть еб...й рот никто не видит.... пи...ц совсем маленький и незаметный нюанс,такая себе крошечная разница! :evil: :twisted: :x

tarik
Поважний користувач
Дякував (ла): 37 разів
Подякували: 63 рази
Контактна інформація:

Повідомлення tarik » 01 червня 2013, 23:43

ДРУГ КРАСНОАРМЕЕЦ писав:
Sl@vcheg писав: Мовляв, ми з нашими 60 роками маємо чи не найменший пенсійний вік в Європі та світі.
:x :evil: :twisted: за бы за такие слова расстреливал! так давайте б..ть сделаем цены на топливо и там ..на что еще у нас дешевле,газ... ху...з и возраст пенсионный! а!! и еще штрафы сделаем как в европе! за....сь б...ть тут тока с...ка у всех этих пи...лов б...ть глаза отнимает когда нужно на зарплаты их посмотреть!!! :twisted: :evil: :twisted: :x Это б...ть еб...й рот никто не видит.... пи...ц совсем маленький и незаметный нюанс,такая себе крошечная разница! :evil: :twisted: :x
давно помітив....ваша аватарка дуже підходить майже під любий ваш пост :D

ДРУГ КРАСНОАРМЕЕЦ
Досвідчений
Дякував (ла): 10 разів

Повідомлення ДРУГ КРАСНОАРМЕЕЦ » 04 червня 2013, 10:20

меня просто это правительство и страна приводят в ярость :x я не могу... ну просто ... извините, жопу нами подтирают с видом и словами: мы всёёёё для вас! покращення не то что сегодня, уже вчера!!! :twisted:

Відповісти

Повернутись до “Новини України та світу”