Чернівецькі викладачі погоріли на хабарях під час вступної
- GRAND
- Експерт
- Дякував (ла): 44 рази
- Подякували: 60 разів
Чернівецькі викладачі погоріли на хабарях під час вступної
За гарантований вступ треба було заплатити від 300 до 1000 доларів
Викладачі чернівецьких вузів брали хабарі. Вони намагалися заробити під час вступної кампанії на абітурієнтах, але були затримані правоохоронцями "на гарячому".
Про це повідомляє СЗГ УМВС у Чернівецькій області.
Працівники управління боротьби з економічною злочинністю затримали завідуючу кафедри одного з чернівецьких вишів одразу після того, як жінка отримала 1000 доларів США за гарантований вступ одного з абітурієнтів цього навчального закладу.
Значно меншу суму заплатила мешканка обласного центру за вступ її сина до одного з чернівецьких технікумів. Викладач, яка була секретарем приймальної комісії, запросила за свої послуги 300 євро. Цю хабарницю також затримали під час отримання коштів.
За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.
ДЖЕРЕЛО
Викладачі чернівецьких вузів брали хабарі. Вони намагалися заробити під час вступної кампанії на абітурієнтах, але були затримані правоохоронцями "на гарячому".
Про це повідомляє СЗГ УМВС у Чернівецькій області.
Працівники управління боротьби з економічною злочинністю затримали завідуючу кафедри одного з чернівецьких вишів одразу після того, як жінка отримала 1000 доларів США за гарантований вступ одного з абітурієнтів цього навчального закладу.
Значно меншу суму заплатила мешканка обласного центру за вступ її сина до одного з чернівецьких технікумів. Викладач, яка була секретарем приймальної комісії, запросила за свої послуги 300 євро. Цю хабарницю також затримали під час отримання коштів.
За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.
ДЖЕРЕЛО
Востаннє редагувалось 27 липня 2013, 16:07 користувачем GRAND, всього редагувалось 3 разів.
Cильный — не тот, кто «круче всех», а тот, кто не боится быть собой,
- svetliachok007
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 654 рази
- Подякували: 220 разів
Re: Чернівецькі викладачі погоріли на хабарях під час вступн
В мое время при можно было поступить без взятки. А сейчас без взятки можно поступить туда, где нет конкурса.
Что наша жизнь - ЛЮБОВЬ!!!
- Sawac
- Активіст
- Подякували: 1 раз
Я поступив без взятки, і конкурс був великий. але 5 років вчився на державному поступав в БДФЕІ а закінчував вже БДФА і за весь час навчання лише один раз купував пачку паперу на кафедру і пачку файлів.
Саша 097 683 82 два 2
Допомога в організації ведення бухобліку для ПП
Я також не платила...навіть більше ...мене ще й припрошували як червонодипломницю після училища. І взагалі я не платила ніколи ..ні в школі батьки не платили(бо не було грошей просто,тому і закінчила з чотирма трійками.Хоча знання були.),ні в училищі(на фоні загальної маси я була вундеркіндом :D ),ні в універі..це вже було принципово
(Хмельницький університет).
Дуже сумно знати,що зараз обдаровні й розумні діти змушені платити за вступ..

Дуже сумно знати,що зараз обдаровні й розумні діти змушені платити за вступ..

]Нельзя вернуться в прошлое и изменить свой старт,но можно стартовать сейчас и изменить свой финиш!
- GRAND
- Експерт
не всі...от брат добре здав ЗНО і поступив в ЧНУ на державний ;)
багато училищ(НЕ ВСІ) тепер теж вимагають, викладачі беруть...жаль це признавати, але це так є...страшно стає за майбутнє ,за своїх дітей :(
багато училищ(НЕ ВСІ) тепер теж вимагають, викладачі беруть...жаль це признавати, але це так є...страшно стає за майбутнє ,за своїх дітей :(
якшо не секрет, скільки років тому поступали?Sawac писав:Я поступив без взятки, і конкурс був великий. але 5 років вчився на державному поступав в БДФЕІ а закінчував вже БДФА і за весь час навчання лише один раз купував пачку паперу на кафедру і пачку файлів.
Востаннє редагувалось 26 липня 2013, 22:32 користувачем GRAND, всього редагувалось 1 раз.
- Sawac
- Активіст
- Подякували: 1 раз
я поступав в 2000, жінка в 2003GRAND писав:не всі...от брат добре здав ЗНО і поступив в ЧНУ на державний ;)
якшо не секрет, скільки років тому поступали?Sawac писав:Я поступив без взятки, і конкурс був великий. але 5 років вчився на державному поступав в БДФЕІ а закінчував вже БДФА і за весь час навчання лише один раз купував пачку паперу на кафедру і пачку файлів.
Саша 097 683 82 два 2
- GRAND
- Експерт
от мабуть справа і в тому, що за ці роки корупція в нас добряче виросла....Sawac писав: я поступав в 2000, жінка в 2003
Востаннє редагувалось 26 липня 2013, 22:41 користувачем GRAND, всього редагувалось 1 раз.
странно что так мало взяточников взяли
099-1702437
- doctor_fcbc
- Зацікавлений
А якщо гарно подумати, то їх просто підставили... Нашій владі не потрібні розумні люди, їм потрібне стадо, котрим можна буде управляти, тому вони вкрай стараються зменшити кількість навчальних закладів, стараються зробити так, щоб незалежний заклад перейшов під крило якогось вишу, бо їм це вигідно...
Сам працюю в одній з приймальних комісій ВНЗ, тому скажу так, той хто дійсно хоче поступити і прагне цього поступить і без хабара, а той хто не хоче, сам дасть взятку щоб поступити... Прикладу типу, підійдуть до когось або до самого директора і скажуть " а що треба, щоб моя дитина поступила?"... А потім кричать усюди, що всі ВУЗИ беруть хабарі... і без хабара не поступиш... А чому? а може тому, що вони не хочуть спробувати?... якось так)))) Є багато прикладів, якщо дитина розумна дійсно, то її любий ВУЗ з руками відірве, щоб заманити до себе на навчання....
Сам працюю в одній з приймальних комісій ВНЗ, тому скажу так, той хто дійсно хоче поступити і прагне цього поступить і без хабара, а той хто не хоче, сам дасть взятку щоб поступити... Прикладу типу, підійдуть до когось або до самого директора і скажуть " а що треба, щоб моя дитина поступила?"... А потім кричать усюди, що всі ВУЗИ беруть хабарі... і без хабара не поступиш... А чому? а може тому, що вони не хочуть спробувати?... якось так)))) Є багато прикладів, якщо дитина розумна дійсно, то її любий ВУЗ з руками відірве, щоб заманити до себе на навчання....